31 березня 2010 р.

Євро-2012 в Україну можуть приїхати до 10 тисяч футбольних хуліганів

За даними правоохоронних органів, на фінал Чемпіонату Європи 2012 року в Україну можуть прибути 5-10 тисяч войовничо налаштованих іноземних футбольних фанатів.
Про це з нагоди чергової річниці утворення Внутрішніх військ МВС України заявив їхній командувач генерал армії Олександр Кіхтенко.
"За наявною у нас сьогодні інформації, очікується прибуття на фінальну зустріч в Україну близько 5-10 тисяч, так би мовити, войовничих фанатів. Це не просто вболівальники, які приїдуть дивитися футбол, а це саме ті люди, для яких футбол - це одне, а розбирання між собою - це інше і, напевно, головне. Це дійсно відбувається в інших країнах, і ми бачили записи, які надавали наші іноземні колеги ", - сказав командувач.
За його словами, "для того, щоб цих фанатів" привести до порядку, "потрібна сила".
"А сила така в нас є, щоб тут не було ніякого безладдя, з'ясування стосунків і таке інше. Будьте впевнені, у нас вистачить сил, розуму, здібностей, для того, щоб підтримувати порядок. Роль внутрішніх військ під час тих матчів буде дуже відповідальною ", - запевнив Кіхтенко.
При цьому він відзначив, що для більш ефективних дій у забезпеченні правопорядку під час Євро-2012 МВС і ВВ дуже тісно співпрацюють з поліцією постійної готовності Німеччини, правоохоронцями Франції, які надають українським колегам практичну допомогу.
Кіхтенко заявив, що у разі потреби для збереження спокою, наприклад під час матчів у Києві, командування ВВ може залучити 10-12, а якщо треба, 14 тисяч осіб.
"Це люди, які знають, як виконувати завдання, які знають, як використовувати засоби активної оборони, як вести переговори, як затримувати порушників", - сказав командувач.
Раніше Міністерство внутрішніх справ України прийняло рішення на базі одного зі своїх вищих навчальних закладів створити центр боротьби з футбольним хуліганством.
За матерiалами: УНИАН

Немає коментарів: