31 березня 2010 р.

Terra Incognita Vertex 80

Купив собі наплічник Terra Incognita Vertex 80юХочу поділитися своїми враженнями


Відбігав з ним 8 днів в листопаді. Що можу сказати ... В цілому - чудовий рюкзак, з кількома неминучими для такої ціни "але". Притому деякі з них, як мені здається, обумовлюють його переваги. Що хочеться відзначити окремо - 80 літрів від Терри, по відчуттях, рази у півтора менше 80-ти літрів від Каприкорн.

Порадувало:
1.1) Чудова система формування спини - 2 незалежні анатомічно профільовані трубчасті алюмінієві каркаси + жорстка пластикова вставка. Один формує зручну спину і актуалізує пояс, другий - "обіймає" спину рюкзаком. Дуже зручно.

1.2) Підвіска як на ідеалізованих схемах по підгонці з буржуйських сайтів - лямки (серповидні) по всій своїй довжині старанно облягають тіло; стабілізуючі відтяжки починаються від рівня ключиці, йдуть під кутом 20-30 град. і закінчуються на рівні основи черепа, мають дві точки кріплення вгорі і "плаваючу" внизу; пояс з жорсткою вставкою ніжно обіймає тазові кістки, не тисне в живіт і не заважає задирати ноги.


1.3) Рюкзак стоїть - вертикально. На будь-якій  досить рівній поверхні, і при будь-якому завантаженні (останнє не завжди видно у випадку порожнього рюкзака). Чим і приносить масу задоволення власнику. Дно посилено (1680D) і дублювано підкладкою.

1.4) Зовнішній вигляд - дуже стильний, видно що виробники приділили цьому максимум уваги. За це говорить забарвлення (по 2 для кожної лінійки, правда, не настільки вдалі у версії 100л. - Воно й зрозуміло, поєднання "стильний 100л рюкзак" це вже оксюморон) і деякі "поступки" у функціональності, на які виробники пішли на догоду ефектному зовнішньому вигляду. Але тут гріх скаржитися, аж надто око радує.

1.5) Вельми гуманна форма мішка - рюкзак не турбує габаритними "перегинами" і обмежує власника в необережному поводженні з ЦТ. Турбота виробників стає вже зовсім нав'язливої коли знаходимо в клапані дощовий чохол.

1.6) Фурнітура, причому вся аж до самих непринципових рюшечек - Duraflex. Стропа також вселяє довіру.

1.7) Ціна в 810 грн. Без коментарів.

Опустило на землю:
2.1) Матеріал. Судячи з наведених в каталозі відомостями, виробник не зовсім розібрався з чого він власне виробляє свої рюкзаки - нейлону або поліестера. Судячи за ціною і заявленою світлобоязні це все ж таки нейлон, що не радує - матеріал не найміцніший, крім того має властивість втрачати міцність під дією ультрафіолету (сонячного світла). Хоча важко звинувачувати виробника - має ж він був якось вивернутися щоб запропонувати все це (1.1 - 1.6) за прийнятною для нашого покупця ціною.

2.2) Наповнювач лямок в перші дні трохи деформувався. Якщо надалі не буде проявляти подібних тенденцій то пережити можна. До речі на відміну від пояса і подушок оброблених вентильованої "3D" сіткою, лямки оброблені матеріалом що нагадує капронову панчоху, але нічого поганого сказати не можу, не знаю в чому секрет, але цілком комфортно.

2.3) Обсяги кишень. Вельми затісно. Рази на 2 менше аналогічних в Каприкорн. Пали жертвою п.1.4.

2.4) Бічні стяжки безпосередньо вшиті в шов, притому під кутом, так що шов на
вантажується навіть не по всій ширині стропи. Я б не став сильно старатися в застосуванні їх за прямим призначенням, особливо у контексті урахування п.2.1.

2.5) Виробник блискавки не залишив жодних розпізнавальних знаків. Хоча треба відзначити на вид блискавки вельми витончений, так само і працюює, що взагалі-то не характерно для зовсім вже китайського ноунейма.

Немає коментарів: