2 квітня 2010 р.

Монохромний акварельний портрет 

Для початку необхідно вибрати портрет, з яким Ви хочете працювати. Краще, якщо фото буде без фону, в іншому випадку, об'єкт треба вирізати будь-яким зручним для Вас способом. 

Перед початком роботи, я завжди роблю копію основного шару, оскільки далеко не відразу виходить ідеальний варіант - та й Вам раджу, так про всяк випадок. 
Поїхали ... 
Збільшуємо яскравість і контраст фото Зображення - Корекція - Яскравість / Контраст (Image - Adjustments - Brightness / Contrast). Залежно від контрасту і колірного вирішення Вашої фотографії пограйте з цими налаштуваннями. Цей шар назвемо «Основа». 

                          
Виконуємо команду Изображение - Корекція - Ізогелія (Image - Adjustments - Threshold), встановлюємо відповідні значення для Вашого фото і натискаємо ОК. 

                          
Додаємо новий шар, нижче шару «Основа», і заливаємо білим кольором. Розмір шару «Основа» зменшуємо приблизно 50% Вільної трансформацією (Edit - Free Transform), нам необхідно простір для малювання. 
Перебуваючи на шарі «Основа», виконуємо команду Колірний діапазон Виділення - Колірний діапазон (Select - Color Range). Кількома піпеткою на чорному кольорі і ставимо максимальне значення Розмитість (Fuzziness) -200. Натискаємо ОК - отримуємо виділення. 


Створюємо новий шар і назвемо «Основа1» поверх всіх шарів. Заливаємо виділення вподобаним кольором. Я використовував # 0f9091. Ctrl + D - виділення знімаємо. 
Застосовуємо фільтр Розмиття по Гаусу (Filter - Gaussian Blur) зі значенням розмиття 0,5 pix. Хочу відразу сказати, даний крок підходить не для всіх робіт. Грає роль якість вихідного фото і вид мазків кистей, які Ви будете використовувати. Тут йде мова про те, щоб мазки не відрізнялися від самого портрета. 






Далі, починається найцікавіше - робота кистями і гумкою. Я використовувала пензлі для акварельних плям з уроку по створенню акварельного ефекту (тут - завантажити кисті). 

Для роботи кистями використовуємо той же колір # 0f9091. 
Порада: малювати краще на різних шарах, щоб за потребою видалити зайву мазанину, змінювати прозорість і т.д. - Тобто легко редагувати. 

І починаємо створювати КРАСУ. 
Форма мазків і їх розмір на Ваш розсуд! Для створення такого портрета використовуйте політ фантазії. 
Спочатку я прибрала занадто однорідно зафарбовані ділянки, за допомогою інструменту ластик (Eraser Tool). 

                            
Потім став робити мазки пензлем (Brush Tool) на різних шарах, але в одному напрямку для збереження правдоподібності малюнка. 
Ось, що вийшло ... Важко, чи не так? 
Треба працювати далі! Я вирішила трохи збільшити портрет на полотні. Виділила шари «Основа1» і всі верстви з мазками пензлів і застосувала Вільну трансформацію (Edit - Free Transform). 
Потім гумкою (Eraser Tool) прибрала все зайве і непотрібне. 
Ось результат!





Автор: pirogovadesign 
Переклад: HiGH_ZeRO


Немає коментарів: